Laat de stress maar los. Ik loods je naar een blijvend opgeruimd fotoarchief, voor eens en altijd.

  • het moeras aan beelden is zo groot dat het onbegonnen werk lijkt om er structuur in te brengen
  • je bent het overzicht kwijt van waar al je foto's staan: smartphone, cloud, oude harde schijf, USB-sticks,...
  • je bent al wel eens begonnen met het ordenen van een deel van je foto's, maar dat maakt het nu alleen maar verwarrender om te weten waar je gebleven was
  • je bent bang om kostbare foto's te verliezen, want heb je wel een goede back-up? en wat als je telefoon het begeeft of je harde schijf crasht?
  • je betaalt maandelijks voor een cloud-abonnement, maar je weet niet zeker welke foto's er nu eigenlijk opstaan
  • je voelt je overweldigd als je denkt aan de (tien)duizenden foto's op je telefoon waar je eigenlijk niks mee doet
  • je wil albums maken, maar je mist overzicht en structuur om beelden te selecteren

Wat denk je, is dit herkenbaar?

Ik was enkele jaren geleden
exact waar jij nu bent.
Ik voelde ook de overwhelm
die jij nu voelt.

Na jaren mama-zijn en tienduizenden digitale foto's op mijn telefoon, in de cloud en wie weet waar nog allemaal, werd de chaos en de bijhorende onrust in mijn hoofd veel te groot.

Ik creëerde voor mezelf een complete, geordende structuur van al mijn digitale beelden, op één vaste plek, en een veilige back-up. Ik werkte een simpele workflow uit om de voortdurende stroom aan beelden
consequent toe te voegen aan mijn overzichtelijk fotoarchief.

Ik heb weer rust in mijn hoofd en raak niet meer overweldigd wanneer er maandelijks honderden foto's en video's bijkomen. En dat wil ik jou ook leren.

Je hebt een eenvoudige, jaarlijkse workflow om nieuwe foto's toe te voegen. 1x per jaar je routine doorlopen en klaar.

een simpele jaarlijkse workflow

03

Je kan op beide oren slapen, want je volledige fotoarchief staat veilig op twee verschillende plekken, waarvan één in de cloud.

een veilige back-up


02

Al je foto's in chrononologische mappen geordend en ontdubbeld. 

alles in chronologische mappen

01

Beeld je dit even in...

Ik wil die cursus!

Wat jij zoekt is een concreet stappenplan en de juiste tools om voor eens en altijd orde te scheppen in die massa foto's, een veilige back-up, én een simpele workflow om foto's blijvend te ordenen in je fotoarchief.

En daar was ik ook wanhopig naar op zoek! Voor zover ik wist was er niemand in België of Nederland die hier ooit een sluitend systeem had voor bedacht. Dus begon ik het zelf uit te zoeken. Ik kwam al snel terecht bij een aantal photo organizing specialisten uit in Amerika. Ik leerde op korte tijd zoveel over hoe je op een gestructureerde manier kon omgaan met die overvloed aan digitale foto's die we met z'n allen hebben. Over een mindset creëren zodat je niet alleen maar beelden maakt, maar er ook van kan genieten, zonder overwhelm. Over het maken van een veilige back-up, zodat je op beide oren kan slapen als het gaat om het bewaren van de babyfoto's van je kinderen - om maar iets te noemen. Ik heb hier zoveel over te delen, en ik heb het allemaal gebundeld in een cursus. Omdat ik jou wil leren wat ik door de jaren heen geleerd heb.


Ik leerde op korte tijd zoveel over hoe je structuur krijgt in de overvloed aan digitale beelden die we met z'n allen hebben. En dat bundelde ik allemaal in een cursus.

al je foto's en video's per jaar en maand in mappen gestructureerd

je volledige fotobibliotheek binnen handbereik op je smartphone

een complete, veilige back-up in de cloud

een simpele workflow om alles 1x per jaar bij te houden

rust in je hoofd, omdat je beelden geordend en veilig zijn

al je foto's en video's per jaar en maand in mappen gestructureerd
je volledige fotobibliotheek binnen handbereik op je smartphone
een complete, veilige back-up in de cloud
een simpele workflow om alles 1x per jaar bij te houden
rust in je hoofd, omdat je beelden geordend en veilig zijn

Na Orde in je Fotochaos heb jij:

Orde in je Fotochaos
€129

online cursus

margriet delmulle

"Alles stond in mapje "sorteren". Ik vond nooit iets terug. En als ik aan mijn foto's dacht kreeg ik stress. Nu is alles mooi georganiseerd en denk ik zonder stress aan mijn foto's. Ik heb zelfs onlangs een jaarboek gemaakt. Ik had nooit gedacht dat ik daar ooit tot toe ging komen!"

margriet delmulle

"Het is een cursus met duidelijke uitleg. Ellen legt het uit in duidelijke taal maar komt niet jufferig over. Je kan haar ook altijd mailen voor meer uitleg. Een echte aanrader! Je kan het ook op jouw eigen tempo doen wat goed uitkomt!"

Creëer een eenvoudige structuur voor je fotobibliotheek en laat de software je foto's grotendeels automatisch in chronologische mappen sorteren. Je zal zien, deze stap geeft zoveel voldoening!

Sorteren

stap 3

Verwijder automatisch (halleluja!) alle foto's die je dubbel hebt staan op die plek. De software die we gaan gebruiken houdt rekening met de hoogste kwaliteit van de bestanden. Het is pure magie.

Ontdubbelen

stap 2

De grootste overwhelm ontstaat doordat je foto's overal verspreid staan. In de eerste fase van de cursus leer ik je hoe je al je foto's op één plek samenbrengt. Ongeacht hoeveel dubbels of driedubbels er zijn of hoe groot de chaos ook is, je voelt je al meteen een pak lichter als ze allemaal op één plek staan.

Breng al je foto's op één plek

stap 1

Ik begeleid je met behulp van video tutorials in 5 stappen
naar een compleet geordend fotoarchief én veilige back-up.

Ik leer je een eenvoudige workflow om 1x per jaar alle nieuwe foto's die er bijgekomen zijn een vast en veilig plekje te geven in jouw archief.

Een routine om het bij te houden

stap 5

Een exacte kopie van je fotobibliotheek in de cloud geeft je complete gemoedsrust dat je foto's veilig zijn én het zorgt ervoor dat je hele archief zichtbaar en toegankelijk is op elk apparaat (telefoon, computer, tablet). Super handig!

Een veilige back-up

stap 4

Ik wil die cursus!

Laat me jou begeleiden naar een gestructureerde fotobibliotheek
en de bijhorende rust in je hoofd.
Je bent in goede handen.

Maak voor eens en altijd
komaf met je fotochaos.

Laat de stress maar los. Ik loods je stap voor stap naar minder overwhelm en een blijvend opgeruimd fotoarchief, voor eens en altijd.

Enter Ellen! Krijg je de kriebels van technische shizzle en klinkt het woord cloud altijd wat vaag: been there. Ik leg je in mensentaal uit wat we gaan doen en maakte gemakkelijk te volgen video tutorials die jij gewoon kan nadoen. Het opzetten van je complete fotobibliotheek is een eenmalig proces. Vanaf dan start je met een schone lei en is het alleen nog bijhouden, en ook dat leer ik je!

Ik ben een absolute tech-nitwit en ben helemaal niet mee met cloud-toestanden.

Nee! Het opzetten, organiseren en back-uppen van een volledig fotoarchief lijkt een titatenwerk. Maar dat is het niet, als je het gestructureerd aanpakt én je je laat helpen door de juiste software. In de cursus maken we gebruik van software die het werk voor een groot deel uit handen neemt. Het ontdubbelen en chronologisch ordenen loopt grotendeels automatisch. Je zal verteld staan van wat er gebeurt met die 60.000 foto's. :)

Ik heb bijna 60.000 foto's. Dit is toch bijna onbegonnen werk?

Ha, ik volg je. Hetzelfde geldt voor mij: het overgrote deel van foto's maak ik met mijn telefoon (yep, zelfs als fotograaf). Het tricky stuk aan iCloud is dat het een sync-systeem is. Wat je op je telefoon ziet IS je iCloud catalogus. Het is geen kopie ervan. Dat betekent dat wanneer je een foto op je telefoon (per ongeluk) wist, die foto overal weg is. Het heeft ook het nadeel dat je je foto's er niet zo eenvoudig uithaalt, wanneer je dat zou willen. Om een fotoboek te maken bijvoorbeeld. En wat als je een fotoshoot doet bij een fotograaf? En eerdere foto's van voor het smartphone tijdperk? Ik leer je in de cursus een systeem aan dat daar allemaal rekening mee houdt. En wil je iCloud behouden omdat je dat een fijne manier vindt? Dan kan dat perfect. Dat komt allemaal aan bod. Het systeem dat ik je ga leren opzetten, geeft je 100% controle over je foto's, inclusief de bijhorende gemoedsrust.

Ik maak bijna uitsluitend foto's met mijn telefoon, en alles staat in iCloud. Heb ik deze cursus dan nodig?

We maken in de cursus gebruik van twee programma's, om onze foto's te ontdubbelen en om ze grotendeels automatisch te sorteren in chronologische mappen. Ik vertel je in de cursus welke programma's dat precies zijn - afhankelijk van of je met PC of Mac werkt zijn het er andere. Je koopt ze eenmalig aan en installeert ze dan eenvoudig op je computer. Ik heb de video tutorials op zowel Mac als PC gemaakt, dus je kan de video's volgen die op jou van toepassing zijn. Beide programma's samen kosten in totaal rond de € 30 à € 55. De investering meer dan waard!

Heb ik bepaalde software nodig?

De cursus blijft onbeperkt beschikbaar. Je kan het dus volledig op je eigen tempo doen of er pas mee starten op een moment dat jij er zin in hebt of klaar voor bent. Een gouden tip: je hoeft echt niet alles in één keer te doen. Je kan gerust starten met module 1, je computer vervolgens zijn ding laten doen - het laten lopen van de programma's neemt vaak veel tijd in beslag waar je absoluut niet hoeft bij te blijven - en later weer inpikken. De cursus is zo opgebouwd dat je het in stappen kan doen. Heb dus geen schrik om alvast te starten, want je kan het echt stap voor stap doen met tussenpauzes van een paar dagen of weken.

Wat als ik geen tijd heb nu?

Ik heb het technische gedeelte zo goed mogelijk te coveren en zo helder mogelijk uit te leggen. Het kan gebeuren dat je tijdens de cursus ergens tegenaan loopt dat niet specifiek aan bod komt en dat je daardoor vast zit. Aarzel dan niet om me een mailtje te sturen via hello@pupelle.be. Dan kijk ik mee hoe we het kunnen oplossen zodat je toch voort kan. Ook als er iets niet helemaal duidelijk is, mag je me gerust mailen en dan leg ik het nog eens op een andere manier uit. Ik wil dat je je doel van een opgeruimd fotoarchief behaalt, dus bij eender welk obstakel mag je gerust aan mijn mouw trekken!

Wat als ik een vraag heb of het allemaal wat te technisch wordt?

veelgestelde vragen

Probeer Orde in je Fotochaos
gedurende 14 dagen.

Heb je het gevoel dat de cursus je niet genoeg waarde brengt, dan wordt je investering 100% terugbetaald.