De inschrijvingen voor 'Jouw Jaar in een Boek' zijn op dit moment afgesloten. Zet je op de wachtlijst en kom als eerste te weten wanneer de cursus opnieuw zijn deuren opent.

Jouw Jaar in een Boek

online cursus

Je foto's editen vooraleer je ze in een boek print is zeker geen must. Waarom zou je toch willen editen? Het geeft je foto’s een samenhangend karakter, het kan een slechte belichting enigszins rechttrekken en het geeft je boek een verfijnde look. Ik geef je mijn tips in welke fase van het proces en hoe je ze snel kan editen voor een cleane look.

Editen (optioneel)

stap 3

De grootste struikelblok: hoe selecteer je foto's voor in je jaarboek uit die duizenden foto's? Waarom die ene foto en niet de andere? Welke workflow en welk programma gebruik je best om snel en efficiënt te selecteren. Ik toon je hoe ik het doe, als mama en fotograaf. 

Selecteren

stap 2

Niets moet en alles mag. Ik geef je mijn inzichten en tips als inspiratie voor wat een jaarboek voor jou en je gezin kan zijn. Ik bespreek mogelijke twijfels en stressfactoren, vertel je mijn visie over waarom een jaarboek een opluchting is.

Mindset

stap 1

Welk papier en welke afwerking kies je best? Hoe moet de cover eruit zien? Ga je journaling toevoegen  in je boek of niet? En zo ja, wat schrijf je dan? Welke lettertypes zijn tijdloos en minimalistisch van design? Ik loods je door een aantal keuzes heen. En dan... is er alleen nog die klik op de bestelknop!

Afwerken

stap 5

In video tutorials toon ik hoe je het ontwerpproces vlot doorloopt. Of je nu mijn leverancier kiest of een andere, de werkwijze is vergelijkbaar. Ik hou rekening met de principes die ik hanteer als fotograaf: voldoende witruimte, overzichts- en detailfoto's afwisselen op een pagina,... Alles komt aan bod, ik toon je welke elementen het verschil maken voor een tijdloze, elegante look and feel.

Ontwerpen

stap 4

Gezien op VTM